Fa temps que
compatibilitzo la meva tasca de terapeuta gestalt amb la de nutricionista. A
banda de les sessions individuals i grupals de gestalt, faig classes de cuina
natural i acompanyo a persones que desitgen incloure hàbits nutricionals més
saludables a les seves vides.
Ja anem assumint
que el que mengem afecta el nostre estat físic però a mi, cada cop se’m fa més
evident com la manera d’alimentar-nos té molt a veure amb aquell estat
emocional que ens sovinteja. I de la mateixa manera que una moneda té dues
cares, els estats d’ànim afecten també la nostra estructura física... El que em
va passant, mica en mica, és que em trobo cada cop més sovint fent de terapeuta
nutricional o de dietista emocional...
M‘he decidit a
posar una mica de consciència a com aquests dos àmbits s’influencien, es
complementen i poden ser d’ajuda per avançar en aquest camí d’autoconeixement, de
responsabilitat i de llibertat individual.
He pensat que
potser a algun de vosaltres, seguidors d’aquest blog, us pot interessar veure
com avancen aquestes reflexions que he decidit anomenar GESTALT I ALIMENTACIÓ i
per això aniré penjant petits escrits en aquest espai.
Us deixo aquestes
paraules de l’Annemarie Colbin, del llibre “El poder curativo de los
alimentos”.
La salud por sí misma es un viaje del ego. Como objetivo en sí misma es un
desperdicio pero cobra sentido como medio, como instrumento para la evolución y
crecimiento de nuestra consciencia. Nuestro cuerpo estará sano cuando nos
encontremos orientados en un sentido positivo, siguiendo nuestro camino
individual con la atención centrada, no dividida, haciendo el trabajo elegido,
agradecidos a la vida, viviendo con amor.