S'ha
celebrat amb èxit a Barcelona la 4ª Cimera Mundial per la salut de
la microbiota. Em satisfà saber que mica en mica es va donant a
conèixer la importància de la salut del budell.
Ja en
vam estar parlant als tallers i xerrades que hem fet durant aquest
curs a l'Alzina de Collbató sobre Alimentació, la salut del budell
i malalties auto-immunes i Càncer i alimentació. Ara, en aquesta
cimera, els més de 300 experts internacionals, incloent metges i
nutricionistes, han compartit els darrers descobriments en relació a
la microbiota intestinal i la seva importància per la salut.
Ja fa temps que hem deixat de
veure els bacteris únicament com a font de malalties i hem anat
acceptant que estan presents en el nostre cos en un nombre molt i
molt elevat. Mica en mica la comunitat científica va confirmant que
la nostra salut te molt a veure amb aquesta microbiota i que el que
mengem té una importància rellevant en la salut d'aquests bacteris.
Es van introduint conceptes en el
nostre vocabulari com “prebiòtics” i “probiòtics” que són
aliments que poden ajudar a superar desordres en la flora intestinal
i el consum dels quals té un paper rellevant en millorar o superar
determinades patologies.
Aquest link de la cimera parla de
la salut del budell en relació a l'alletament matern, a determinats
càncers, obesitat, diabetis, i també alguns trastorns psiquiàtrics
o del comportament com l'autisme.
Us deixo l'enllaç per a què hi feu
una ullada:
Salut
i bons aliments! :)