8 d’abril del 2015

La Microbiota intestinal, 4ª Cimera Mundial per la salut de la Microbiota

S'ha celebrat amb èxit a Barcelona la 4ª Cimera Mundial per la salut de la microbiota. Em satisfà saber que mica en mica es va donant a conèixer la importància de la salut del budell.

Ja en vam estar parlant als tallers i xerrades que hem fet durant aquest curs a l'Alzina de Collbató sobre Alimentació, la salut del budell i malalties auto-immunes i Càncer i alimentació. Ara, en aquesta cimera, els més de 300 experts internacionals, incloent metges i nutricionistes, han compartit els darrers descobriments en relació a la microbiota intestinal i la seva importància per la salut.

Ja fa temps que hem deixat de veure els bacteris únicament com a font de malalties i hem anat acceptant que estan presents en el nostre cos en un nombre molt i molt elevat. Mica en mica la comunitat científica va confirmant que la nostra salut te molt a veure amb aquesta microbiota i que el que mengem té una importància rellevant en la salut d'aquests bacteris.

Es van introduint conceptes en el nostre vocabulari com “prebiòtics” i “probiòtics” que són aliments que poden ajudar a superar desordres en la flora intestinal i el consum dels quals té un paper rellevant en millorar o superar determinades patologies.

Aquest link de la cimera parla de la salut del budell en relació a l'alletament matern, a determinats càncers, obesitat, diabetis, i també alguns trastorns psiquiàtrics o del comportament com l'autisme.
 
Us deixo l'enllaç per a què hi feu una ullada:


Salut i bons aliments! :)