19 de febrer del 2016

Què fem a les sessions?

A les sessions, terapeuta i client treballen en un ambient de transparència i honestedat. Avantposen l'expressió del que és genuí davant justificacions, judicis o manipulacions. Aprenen a entrar en contacte amb el que és real i això sovint inclou abraçar el dolor i la frustració.



Estem convençuts que els organismes, pel sol fet d'estar vius, tendeixen a auto-regular-se i a sanar. Amb aquesta confiança, no pretenem anar més enllà del que està succeint aquí i ara. En posar consciència o “awarness” en el moment present, anem percebent que viure és canvi i en l'acceptació d'aquest fet és que anem desenvolupant saviesa.



Ens interessem més per preguntes que ens permeten aprofundir en la vivència, tipus “com”, “de quina manera”, que per qüestionaments intel·lectuals tipus “perquè”, que pretenen trobar solucions resolutives als nostres conflictes. Sovint, els conflictes no són sinó símptomes que demanden la nostra atenció per poder ser integrats i no requereixen res més que un espai de contacte, consciència i expressió.